2.7.2014

Where's the lemon cake?


I wondered where's my lemon cake in this morning, but
ha, I got it!!
Actually, I made the glutenfree lemon cake from my last big lemon in my lemontree!
Yes, I do have a own lemontree next to my kitchen window!
It's the best cake with lemon tea, of course!

The recipe is simple too;

100 g corn flours
200 g almond flours
1,5 ts baking powder
200 g butter
200 g sugar
3 eggs
1 big lemon

Mix the flours together. Mix the butter and sugar and add one egg
at the time to the dough and the flours and some grated lemon peel
Oven 200 C for 40 minutes.
Then squeeze the lemon juice to the pot and add 125 g powder sugar, honey 
or normal sugar and let it boil to the syrup.
Make tiny holes with a fork to the cake and spread the lemon syrup on to the cake.



Aamulla havahduin, missä minun sitruunakakkuni on!
No, oikeastaan tein eilen ihanaa gluteenitonta sitruunakakkua
viimeisestä isosta sitruunasta omasta puusta.
Kyllä, minulla on ihan oma sitruunapuu tuossa keittiön ikkunan edessä!
Reseptikin on helppo;

100 g maissijauhoja
200 g mantelijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
200 g voita
200 g sokeria
3 munaa
1 iso sitruuna

Sekoita kuivat aineet keskenään ja raasta sitruunan kuori.
Sekoita voi ja sokeri ja lisää yksi muna kerrallaan taikinaan.
Lisää jauhot vähitellen sekä kuoriraaste.
Uuni 200 C noin 40 minuuttia.
Sillä väliin voit tehdä sitruunamehusta ja 125 g tomusokeria
 (tai hunajaa, jopa tavallista sokeria)
kattilassa siirapin. Anna kiehahtaa.
Pistele valmiiseen kakkuun haarukalla reikiä ja
valuta sitruunasiirappi koko kakulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi!